• ورود
  • عضویت

لوله پلی پروپلین چیست؟

  • نام نویسنده:انوری
  • منبع:یزد لوله
  • منتشر شده:1399/01/27
چاپ
 
استفاده از لوله های PPR پلی پروپلین (لوله سبز و لوله سفید) از زمان توسعه آن در اوایل دهه 90  میلادی به دلیل دوام ، کارآیی و ماندگاری بالای آن ، امری عادی شده است. در این مقاله به اصول اولیه لوله پلی پروپلین ، ویژگی ها ، مزایا و کاربردهای متداول آن می پردازیم.
 
لوله پلی پروپیلن چیست؟
لوله PPR (لوله پلی پروپلین،لوله سبز و یا لوله سفید) یک لوله مستحکم است که از کوپلیمر پلی پروپیلن تصادفی ساخته شده و از طریق فرایند اکستروژن تولید می شود. این لوله ها معمولاً به رنگ سبز یا سفید عرضه می شوند و در ابعاد قطر بیرونی 20 میلی متر تا 110 میلی متر ساخته شده که باعث می شود ضخامت دیواره لوله های پلی پروپیلن بیشتر از لوله های PVC باشد. لوله PPR به همراه یک سری اتصالات پلیمری، قطعات و لوازم جانبی موجود برای هر قطر لوله مورد استفاده قرار می گیرد.
 
مشخصات لوله PPR
رسانایی حرارتی کم
هدایت حرارتی PPR بسیار کم است، به این معنی که دما به راحتی از محیط خارج به مایع موجود در لوله  وارد نمی شود و بالعکس. این عامل باعث  جلوگیری از کاهش یا افزایش گرما در هنگام انتقال مایعات گرم یا سرد می شود و در نتیجه هزینه های عایق برای لوله کشی PPR و  سیستم های کارآمد انرژی کاهش می یابد.
 
 
عمر طولانی و دوام
سیستم های لوله کشی PPR می توانند بیش از 50 سال و در طیف گسترده ای از مایعات و دمای عملیاتی محیط باقی بمانند. علاوه بر این ، لوله PPR در سیستم های آب سرد و گرم دوام عالی نشان می دهند. لوله با کیفیت پلی پروپیلن، می تواند دما و فشار سیستم های آب گرم را تحمل کند.
در عین حال ، قادر است از لحاظ ساختاری در برابر تأثیرات حتی در هوای سرد برخلاف سایر انواع متداول لوله کشی پلاستیکی، بدون خطر ترک خوردگی یا شکستن، مقاومت کند.
 
سطح داخلی 
سطح داخلی لوله PPR بسیار صاف است و در مقایسه با انواع سنتی لوله کشی ، ضریب اصطکاک بسیار کمی دارد. این امر منجر به کاهش افت فشار هنگام انتقال  مایعات می شود و بیشتر به بازده انرژی سیستم های لوله کشی PPR کمک می کند. علاوه بر این، بر خلاف لوله های فلزی ، PPR پوسته پوسته نمی شود و استفاده کردن از آن ایمن تر است.
 
مقاومت  شیمیایی و مکانیکی
در مقایسه با سیستم های لوله کشی پلاستیکی سنتی ، لوله پلی پروپیلن مقاومت بسیار بالایی در برابر سایش ذرات سخت ارائه می دهد. این امر به ویژه در موارد استفاده از آب چاه یا کاربردهای صنعتی که مایعات منتقل شده حاوی ذرات ساینده هستند از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
علاوه بر این ، بر خلاف لوله کشی فلزی سنتی ، PPR  نسبت به بسیاری از الکترولیتها و مواد شیمیایی ، در طیف گسترده ای از دما ، بی اثر است. این بی اثری الکترولیتی و شیمیایی باعث می شود که لوله های پلی روپیلن در مواردی که آب دارای شوری زیاد هستند (به عنوان مثال در پروژه های استخر که از آب دریا استفاده می کنند) یا حتی مواد شیمیایی بسیار خورنده (به عنوان مثال در کاربردهای صنعتی) بصورت ایمن استفاده کنند.
 
بهره وری زیست محیطی و اقتصادی
به دلیل وزن کم لوله پلی پروپیلن ، حمل و نقل ، جابجایی و نصب آنها، نیاز به مصرف زیاد انرژی یا کار دستی ندارد. در عین حال ، برش ، اتصال و کار با آن ها بسیار آسان است و باعث می شود که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد.
علاوه بر این ، متصل کردن لوله و اتصالات PPR فقط از طریق گرما انجام می شود و به مواد شیمیایی و مواد اضافی احتیاج ندارد. همه این عوامل باعث کمترین صدمه به محیط زیست و کاهش هزینه در استفاده از لوله های PPR  می شود.
 
متداول ترین کاربردهای لوله PPR شامل موارد زیر است:
  لوله کشی آب آشامیدنی گرم و سرد در تاسیسات مسکونی ، صنعتی و عمومی.
 لوله کشی صنعتی برای انتقال آب ، مایعات بهداشتی ، محصولات غذایی مایع ، هوای فشرده شده و مواد شیمیایی مهاجم به عنوان مثال. محلول های اسیدی یا بازی. 
گرمایش رادیاتور مرکزی ساختمان و ...
 
لازم به ذکر است لوله های پلی پروپیلن تک لایه (لوله سفید، لوله آب) و همچنین لوله سه لایه گروه صنعتی یزد لوله از نوع پلی پروپیلن رندوم پلیمر (PPRC) تولید می گردند که با سابقه طولانی خود از بهترین برندهای حال حاضر موجود در بازار لوله و اتصالات پلیمری است.